Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Gabriela

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

22 AUGUST 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.


Bună, Gabi! Cum ai descrie în câteva cuvinte cine ești și ce faci?

Bună. Mă prezint simplu: sunt mamă, soție și antreprenor în domeniul artei sau mai degrabă, cum ar spune lumea, artist. Sunt artistă în dezvoltare, la început de drum și iubesc să pictez, majoritar în acrilic. Am pictat și am desenat de când mă știu, dar am început să iau pictura în serios cam în ultimii șase-șapte ani. Am pictat de drag, fără să am așteptări sau să mă gândesc să deschid o afacere în domeniul acesta. Soțul și familia m-au încurajat în cele din urmă să încep să îmi vând lucrările și, chiar dacă eu nu prea credeam în mine, am acceptat provocarea unui prim târg. Am rămas foarte uimită când a trebuit să mai vin cu tablouri de acasă pentru că toate s-au dat incredibil de repede.

Ulterior, am acceptat și propunerea unor galerii de artă de a expune în spațiile lor – în Spania, Portugalia, dar și la București - , iar de acolo, vâzând că există cerere, am început să mă gândesc cum pot să transform totul în afacere. Aveam de-atunci în gând să apelez la sprijinul Băncii Transilvania pentru acest lucru, chiar dacă nu exista încă STUP.

Cum ai aflat de STUP?

Știam că Banca Transilvania susține antreprenorii și căutam o oportunitate de a îmi dezvolta businessul cu ajutorul unei investiții private. Urmărind canalele băncii, am observat că promovează STUP și am decis să descopăr despre ce e vorba. Recunosc că la decizia mea a contribuit și fratele meu, antreprenor la rândul său, care mi-a recomandat să vin aici.

Mai ai antreprenori în familie?

Da. Tata este inginer și economist și deține un service auto. Iar fratele meu a intrat de curând pe nișa imprimantelor 3D, dezvoltă tehnologii noi și este înscris în mai multe hub-uri de antreprenoriat. Deci, cam toți din familie avem un zvâc în direcția aceasta.

Și tu de ce ai avut îndoieli cu privire la pasul acesta?

Pictând pentru mine, acasă și neexpunându-mi lucrările pe nicăieri, nu știam cum va fi primită arta mea de către public. Mă gândeam că e pictură normală, nicidecum că va fi atât de apreciată sau că va lua o asemenea amploare.

Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru pictură?

Am făcut cursuri de pictură în școala primară. Dar apoi, cu timpul, am renunțat la ea și, la îndrumarea părinților de a face ceva “de viitor”, m-am apucat de economie. Așa era cultura la vremea respectivă: trebuia să urmăm ceva “serios”, ASE-ul sau Facultatea de medicină, nu să studiem psihologia sau arta. Până acum doi ani am lucrat în corporație, pe partea de financiar cu limba franceză, dar am decis că nu mai vreau să lucrez pentru ca alții să câștige, iar eu să rămân la final și fără sănătate, și fără împlinire sufletească. Așa că am revenit la prima mea dragoste, pictura, iar de atunci pot să îți spun că am slăbit 10 kilograme și ritmul cardiac mi-a revenit la normal.

Care a fost cea mai frumoasă experiență ca artist?

Au fost mai multe. La unul dintre primele târguri la care am participat - organizat în Otopeni, unde și locuiesc - o mămică a cumpărat de la mine un tablou cu un pelican. La ceva timp după eveniment, când ne-am întâlnit pe stradă, și-a adus aminte de mine și mi-a spus: “l-am pus în holul de la intrare astfel încât să îl vedem și la sosire și la plecare. Să știi că de fiecare dată când îl privim ne gândim la tine”.

Ce nevoie te-a adus la STUP?

Am venit în primul rând cu nevoia de a digitaliza vânzările. Nu știam ce presupune realizarea unui magazin online așa că am cerut în STUP consultanță în această arie. Ca parteneri, am discutat în primul rând cu Mihai de la Gomag, care mi-a spus că site-ul actual funcționează bine și că putem discuta de o trecere pe platforma lor anul viitor, dacă îmi doresc un site mai bun, mai actualizat, mai modern sau cu mai multe funcționalități. Apoi, Mihai mi-a făcut legătura cu BaseLinker pentru soluții de integrare a site-ului actual cu mai multe platforme marketplace, dar la fel ca în cazul Gomag, nu am avansat momentan cu ei. O să încerc de anul viitor, pentru că mai întâi am nevoie de o producție de anvergură care să susțină investiția, iar anul acesta, dată fiind inflația ridicată și apetitul scăzut al publicului pentru bunuri rafinate, am știut că nu o pot obține. Dacă anul viitor interesul începe să crească, voi porni cu siguranță o colaborare, mai ales că BaseLinker e foarte bun pentru integrarea cu Emag unde vreau să ajung cu produsele mele.

Cum te va ajuta BaseLinker?

BaseLinker e un conector între tine și marketplace-uri, ca Emag. Îți permite să gestionezi comenzi din mai multe surse într-un singur sistem, să emiți facturi, să generezi AWB-uri și să expediezi colete. Totodată, sincronizează stocurile cu platformele de vânzări și te ajută să vezi discrepanțele de cantități și prețuri, acolo unde există. E o super idee și pentru afacerea mea chiar merită. Mi-ar aduce un câștig valoros de timp și energie.

Cum ți s-a părut interacțiunea cu Baselinker?

Oamenii de la BaseLinker au foarte drăguți și proactivi de la bun început, de când am venit să le cer consultanță. Când am avut apoi o întrebare, au rezolvat totul online, de la distanță, fără să trebuiască să mă deplasez aici, ceea ce pentru mine a însemnat extrem de mult, dat fiind că locuiesc în Otopeni. Deci, per total, experiența a fost una foarte bună și îi recomand cu căldură.

La ce alți parteneri ai mai apelat?

Am mai apelat la D&C Conta pentru că, deși am lucrat mai demult în contabilitate, nu mai eram la curent cu legile referitoare la SRL-uri și PFA-uri și îmi era greu să aleg forma juridică potrivită. Domnul Daniel Sandu m-a îndrumat spre PFA și a făcut o treabă excepțională explicându-mi de ce e varianta potrivită pentru mine, luând în calcul cifra de afaceri estimată momentan, raportarea redusă, doar o dată pe an și posibilitatea de administrare pe cont propriu. Apoi, am ajuns la Regnet pentru înființarea firmei, iar la final am primit și câteva servicii gratuite, ca de exemplu un an de zile pentru Smartbill (lucru foarte motivant, în ideea în care știi că nu vei pierde foarte mulți bani dacă afacerea nu merge). Nu în ultimul rând, STUP mi-a dat acces la toate cursurile de marketing, antreprenoriat și multe alte domenii.

Ce impresie ți-au lăsat partenerii STUP?

Sunt exact ceea ne dorim să vedem la instituțiile statului: o interacțiune simplă, fără bătăi de cap, la subiect, fără chestiuni inutile. Cred că toți am vrea să simplificăm cât mai mult lucrurile ca să putem începe mai repede să facem business.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la STUP?

Oamenii. Adriana s-a ocupat de mine la început, împreună cu Alina, iar disponibilitatea fetelor de a răspunde la orice întrebare sau de a găsi soluții pentru nevoile mele a contat enorm. Pentru un antreprenor singur, înseamnă mult să poți pune mâna pe telefon și să suni pe cineva, să-i ceri sfaturi, idei sau doar să-l întrebi lucruri. Chiar dacă nu au întotdeauna răspunsurile pe loc, fetele revin în foarte scurt timp cu o redirecționare către cineva din STUP. Și îmi place că partenerii de-aici au deja businessurile lor, sunt intraprenori la STUP, iar în felul acesta știi că nu îți vorbesc din cărți, ci din experiență.

Ce planuri de viitor ai pentru afacerea ta?

Am în plan deschiderea unei noii linii de business, centrată pe suveniruri, obiecte de home design și piese vestimentare inspirate din picturi. Fiind artist contemporan și neavând pretenții post-mortem :)), îmi doresc să fac arta cât mai accesibilă pentru toți iubitorii ei și cred că va fi un lucru deosebit să deții un rucsac sau o rochie cu un print original, creat de un pictor din România. Eu sunt fană a produselor românești și le-aș purta oricând.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

24 OCTOMBRIE 2023   |   4 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Izabela

Află mai multe

18 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Denisa

Află mai multe

25 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Vlad

Află mai multe