Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Înapoi la toate articolele
Un nou început #SeFaceLaStup cu Ciprian
0%

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.      


Salut, Ciprian! Povestește-ne puțin despre tine.

Sunt Ciprian Isacovici și mă consider un hibrid cu minte de orășean și motor de sătean. Ce înțeleg prin asta este faptul că am crescut la țară până la șapte ani, în Ialomița, și deși am terminat o școală, un liceu, o facultate și un masterat, am păstrat mereu legătura cu lucrurile practice legate de viața la sat în general. Spun asta pentru că mersul la târguri sau la piața atunci când eram mic mi-a dat capacitatea de a discuta cu oamenii fără reticență. Acest lucru a fost un plus pentru evoluția mea încă de la o vârstă fragedă.

Ca studii, am terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale și un masterat în Tranzacții Economice Internaționale, iar pe plan profesional am fost angajat atât la stat, în diplomație, cât și la particulari, de la români, italieni, olandezi, americani, canadieni și alții. Domeniile de activitate prin care am trecut sunt variate și m-au ajutat să sedimentez în mine adaptabilitatea și capacitatea de a înțelege omul din fața mea.


Cum ai decis să-ți deschizi propria afacere cu mobilă transformabilă?

Inițial am auzit de mobilierul transformabil de la fratele meu. El a locuit foarte mulți ani în Japonia unde acest tip mobilă este deja o soluție arhicunoscută de optimizare a spațiului. Dar ceea ce m-a motivat să încep a fost momentul în care mi-am dat seama că mobila transformabilă aduce de fapt armonie în raport cu nevoile noastre și că astfel aș putea să contribui la creșterea stării de bine în viețile oamenilor. Suntem persoane diferite cu nevoi diferite și dinamice (de la o zi la alta, de la zi la noapte, de la o vârstă la alta), dar există o constantă care le leagă pe toate: caracteristica de transformabilitate. Așa am ajuns la concluzia că și mobila ce ne înconjoară ar trebui să urmeze nevoile noastre schimbătoare și să păstreze aceeași caracteristică de transformabilitate pentru a ne fi bine cu noi înșine și a duce o viață armonioasă.

Plecând de la acest insight, prin primăvara lui 2022, m-am apucat temeinic de cercetare și autoeducare, iar vreme de aproape un an am învățat aproape tot ce se putea despre domeniu (mereu este loc de învățat ceva nou): ce produse există, ce componente au, ce le conferă calitatea, stabilitatea, rezistența, cui se adresează, ce aplicabilitate au, precum și toate modurile în care eu aș putea oferi consiliere calitativ superioară în configurare și design, în raport direct cu mixul de nevoi al clientului – estetic, funcțional, investițional și așa mai departe.


Cât a fost investiția?

Ca bani, mi-e greu să estimez. Mai mare a fost investiția de timp, de energie fizică și mentală, de a vizita expoziții, de a merge din fabrică în fabrică, de a găsi producători care au dovedit că pot livra calitate și care de preferat să fi lucrat și pentru export, de a testa produsele, de a crea parteneriate ș.a.m.d. Mi-e greu să estimez investiția financiară și datorită faptului că noi subcontractăm proiectele pe care le primim către fabrica cu care lucrăm, eu și colaboratorii mei ocupându-ne de înțelegerea nevoilor clientului, de ofertare, de proiectare, de design și de gestiunea livrării și motajului.


Cum ai aflat de STUP?

În 2022, în perioada în care făceam research pentru firmă, “preacunoscătorul” Facebook îmi tot afișa reclame cu STUP. Și eu mă tot uitam. Și mă uitam. Și cum mă tot uitam la ele, s-a picurat ceva bun în subconștient. Așa că în mai 2023, am decis să vin aici să văd despre ce e vorba, pentru că principiul de funcționare al STUP mi s-a părut excelent: cineva care îți verifică furnizorii pe piață, îi alege pe cei mai buni și ți-i oferă la un preț promoțional e de mare ajutor pentru o afacere pornită de la zero.


La ce servicii STUP ai apelat?

Am apelat la serviciul de înființare al firmei prin Regnet și am luat soluția de facturare din STUP. Dar am purtat discuții și cu Gomag care mi-au recomandat ca la acest nivel de dezvoltare să merg înainte cu site-ul început alături de un prieten. Ne-am propus ca site-ul nostru să devină in viitorul apropiat un funnel de programări prin care să oferim ședințe gratuite de 30 de minute de consiliere personalizată clienților în alegerea configurației mobilierului transformabil potrivit.


Cum te împaci cu soluția de facturare?

Mă împac foarte bine. Mi-am luat modulul de gestiune, modulul de emitere facturi proforma și îmi doresc ca în curând să fac integrarea cu un procesator de plăți. Îmi place soluția și pentru că oferă un serviciu de customer support foarte bun, iar ei, ca furnizor, au o imagine impecabilă în piață.


Cum te-au ajutat partenerii aleși? Ce simți că au făcut bine pentru tine?

Hai să ne întrebăm mai degrabă așa: ce face bine STUPul? Mie îmi place să spun că STUP adună furnizori de servicii controlați, așa cum alții aduc vin de origine controlată. :) Și acesta e un lucru mare pentru că în București și în România ducem lipsă de profesioniști. Să mă ocup eu să caut într-un ocean de ofertanți și să verific personal cine e profesionist și cine nu, ar fi fost o muncă titanică și o investiție foarte mare de timp (ca să nu zic pierdere) pentru mine, ca antreprenor. Așa se face că mi-a fost mai simplu și mai ușor să apelez la STUP, STUPul făcând deja asta pentru oameni ca mine. Iar prin STUP, vreau să-ți mai spun și ce a făcut Banca Transilvania bine: BT a demonstrat că, așa cum a început, așa a și rămas: e banca oamenilor întreprinzători, atât intern, cât și la exterior.


Ce ai vrea să mai știe oamenii despre afacerea ta?

Aș vrea ca oamenii să spună STOP înghesuielii și să dea o șansă mobilierului transformabil. Asta pentru că un spaţiu care limitează mișcările şi e predispus la dezordine și aglomerare, creează haos și stres. Un spațiu înghesuit le poate afecta nu doar confortul, dar și capacitatea de concentrare, starea de spirit și claritatea în luarea deciziilor. Invit oamenii să mă urmărească pentru inspirație măcar două minute, fie pe TikTok (@extensiomob) ori pe Youtube (@ExtensioMob) în timp ce își beau cafeaua pentru a descoperi cum pot scăpa pentru totdeauna de “NU AM LOC” şi “NU AM UNDE”. Ar fi surprinși să afle că pot avea în timpul zilei o cameră pentru un hobby sau copii loc mai mult pentru joacă, fără să dărăme pereții. Puțini sunt aceeia care știu că nevoile pe care le-ar avea într-un apartament cu trei camere pot fi foarte ușor îndeplinite într-unul de două, cu ajutorul unei mobile transformabile bine configurate, cu mai puțin stres, dar mai ales cu o îndatorare mai mică la bănci și cu mai mulți bani rămași pentru vacanțe, excursii și orice îi face fericiți.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Alte articole

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Mai mult