Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Oana

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

09 IANUARIE 2024   •   Cât te reținem cu cititul? 5 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.  


Oana, povestește-ne puțin despre tine.

Sunt, în primul rând, mama a două fetițe de 7 și de 5 ani, Azeea și Alessia. Apoi sunt soție, iubită, prietenă, avocat și antreprenor. De 3 ani, fac bijuterii pentru mame/tați și copii, inclusiv bijuterii asortate mamă-fiică/fiu unice în Romania. Am început din dorința de a petrece mai mult timp împreună cu fetițele mele. Am construit un business frumos, care a crescut organic de la lansare și până acum si am reușit să aduc bucurie și în viața altor mame și a copiilor lor.

 

Cum ai trecut de la avocat la bijutier?

Am lucrat 12 ani în cele mai mari case de avocatură din România pentru că inițial visam să fac carieră in domeniul juridic. La primul copil, am crezut că voi avea timp și pentru avocatura și pentru prima mea fetita, dar adevărul a fost altul: timpul nu se poate dilata. Așa că, atunci când a apărut a doua mea fetiță, mi-am dat seama că trebuie să fac o schimbare și am renunțat la vechiul job ca să mă dedic pasiunii pentru bijuterie. Schimbarea a venit din nevoia de echilibru, de a fi mai prezentă în viața copiilor mei, precum și din dorința de a le inspira pe cele doua fetite din viata mea.


Ce provocări ai întâmpinat?

Cea mai mare provocare a fost găsirea unui producator de bijuterii la noi in tara dar si a colaboratorilor pe partea de branding și packaging. Nu voiam să import bijuterii din China sau Turcia, ci imi doream modele unicat, “made in Romania”, finisate manual. La fel cum imi doream ca totul inclusiv ambalajele să fie premium. Sunt fericită că astăzi lucrez cu unii dintre cei mai buni furnizori și cu o fabrică cu peste 30 de ani de experiență in domeniul bijuteriilor, de la noi din țară.

Provocări au fost și partea de marketing online, SEO sau fotografie/videografie, unde a trebuit să apelez la oameni specializati pe acest domeniu sau să învăț singură, de la zero. Nu știam ce înseamnă avatar de client, brand awarness ROAS/ ROI/PPC pentru că nu mai făcusem niciodată aceste lucruri. Dar am perseverat, am invatat și am tot crescut.


Cum ai ajuns la STUP și la ce parteneri ai apelat?

Cred că STUP a venit primul la mine cu o reclamă în care apărea Raluca Radu de la MTH.Digital. Eu o știam deja din online, dar mi-am dorit atât de mult să o cunosc în persoană, încât m-am înscris în STUP pentru asta. Mi-a plăcut foarte tare, așa că am decis să încheiem o colaborare cu MTH. Digital. În afară de serviciile de marketing online, din STUP am mai achiziționat soluția de gestiune a facturilor și sper ca pe viitor să încep o colaborare și cu The Yellow Creators.

Pe lângă aceste servicii, am participat și la câteva cursuri – negociere, branding, storytelling – și sincer îți spun că, dacă ar fi după mine, aș fi de luni până vineri numai aici. De fiecare dată am învățat ceva nou, am aflat lucruri pe care nici la școală nu cred că ar fi știut cineva să mi le spună și am legat prietenii și colaborări noi. E absolut minunat la STUP.


Cum ți s-a părut colaborarea cu MTH.Digital?

Am început să lucrăm împreună în martie și până acum am fost foarte încântată, atât de comunicarea cu ei, cât și de rezultate. Au venit cu idei creative, m-au ajutat să cresc frumos și mi-au răspuns la toate provocările, chiar și celor care nu făceau obiectul contractului nostru. Au livrat peste înțelegerea inițială și sunt mai mult decât recunoscătoare pentru colaborarea cu ei.


Și cu The Yellow Creators?

Îmi doresc să lucrez cu ele pe partea video (pentru că pe foto am deja colaboratori la care nu vreau să renunț), dar rămâne să vedem dacă lucrurile se leagă, acum sau pe viitor. Cert e că vom ajunge într-un fel dau altul să colaborăm pentru că îmi place mult de ele.


Cum ți s-a părut experiența STUP?

Faptul că STUP m-a ajutat cu promovarea în ZF și la Apropo TV, m-a lăsat fără cuvinte. Mi se pare că tot proiectul e dintr-un alt film, e complet diferit de orice există pe piața din România. Eu m-am îndrăgostit de STUP. E o experiență la superlativ.

Și sper să continue să facă evenimente la fel de faine ca cele de până acum (la care sper să prind și eu cât mai des un loc). :)


Ce ai vrea să mai știe oamenii despre afacerea ta?

Aș vrea să știe că nu vindem doar o bijuterie și atât, ci vindem și emoția din spate. Uite, am să îți spun o poveste: când eram mică, am primit de la tatăl meu o pereche de cercei din aur din Viena. Și tot de la el am mai primit, cu o altă ocazie, un pandantiv cu doi delfini care simboliza zodia mea: Pești. Poate că nu erau cele mai frumoase bijuterii din lume și nici cele mai scumpe, dar faptul că mi le-a dăruit cineva drag, într-un anumit moment și la o anumită vârstă, pentru mine a contat foarte mult. Le prețuiesc și acum și retrăiesc prin ele acea zi, acea oră și acea emoție pe care mi-a transmis-o gestul tatălui meu.

Odată cu lansarea businessului, am vrut să încapsulez emoția aceasta dintre părinte și copil în bijuterii. E drept că puteam alege să creez obiecte infinit mai scumpe, care să arate statutul social al unei persoane dar care să nu transmită nimic. Am preferat să ajung la cât mai mulți oameni cu bijuteriile Zea et Sia. Să îi conectez cu momentele sau ocaziile speciale din viața lor printr-o bijuterie minimalistă, a cărei prețiozitate să fie dată de ceva mai profund: emoția și valoarea unei conexiuni.


Ce sfaturi ai avea pentru un antreprenor la început de drum?

Le-aș spune că nu merită să-și sacrifice 12 ore pe zi pentru joburi care nu îi împlinesc, pentru că viața trece incredibil de repede. Dacă nu simt fericire, dacă nu își găsesc sensul, dar dacă au totuși pe cineva care să îi susțină – chiar și psihologic, nu neapărat financiar – îi încurajez să își urmeze pasiunea. Cu cât fac asta mai devreme, cu atât va fi mai bine, iar lucrurile se vor lega mai repede decât cred.

Și eu mi-am schimbat total profesia la 36 de ani și acum, uitându-mă în urmă, sunt tare fericită de alegerea făcută. Trăim într-o lume atât de conectată, încât nu trebuie decât să îți dorești ceva că imediat găsești răspunsurile și instrumentele necesare. Iar dincolo de conectivitate, România mai are un mare avantaj: în continuare e loc de mulți antreprenori, fără competitivitatea care există, de pildă, în Statele Unite. Aici, dacă faci lucrurile la un nivel excelent, n-ai cum să nu reușești.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.