Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Vlad Grigore

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

28 FEBRUARIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.

Ce face Today Furniture?

Așa cum spune și numele - suntem o fabrică de mobilier sau, altfel spus, suntem un shop creativ specializat în proiecte de mobilier la comandă. Suntem o echipă mică, dar care face lucruri marețe și ne place să ne jucăm cu PAL, MDF și chiar și lemn masiv, iar la final clienții noștri să se bucure o viață întreagă de produsele noastre. Punem accent pe calitatea materialelor utilizate, a accesoriilor și a serviciilor pe care le livrăm atât clienților din zona rezidențială, cât și comercială.

Cu ce se diferențiază Today Furniture de alți producători de pe piață?

Din iulie 2022, de când am inceput sa facem mobilier la comandă, nu cred că am avut două bucătării la fel. Inclusiv culorile sunt diferite de la un proiect la altul. Totul e unicat pentru că nu producem nimic de serie. Dar chiar dacă nu am reinventat noi domeniul, ce ne face diferiți e faptul că reușim să le livrăm clienților un proiect de mobilier cap-coadă, conform așteptărilor sau chiar peste așteptări. Atitudinea este cheia. Vrem să le oferim rezultatele pe care nu le-au găsit până acum în altă parte, pornind de la apropierea și ascultarea atentă a ceea ce își doresc cu adevărat.

E primul tău business sau ai mai avut și alte tentative?

Am mai avut o tentativă tot pe zona de mobilier, însă în asocierea anterioară lucrurile nu au funcționat. Așa că a trebuit să reîncep totul de la zero.

Ce provocări ai întâmpinat?

Eu consider că echipa este extrem de importantă. Trebuie să ai lângă tine oameni care să se priceapă la diverse lucruri și să le dai puterea să facă lucrurile respective, pentru că doar așa reușești să crești. În viziunea mea, ar trebui să tragem toți la aceeași căruță. Dar realitatea mi-a demonstrat că lucrurile nu funcționează așa mereu. Chiar dacă la un moment dat teoria pe care o aveam era bună, poate n-au fost oamenii potriviți. Și practica ne-a omorât.

Nevoia de oameni te-a adus la STUP?

Da, nevoia de networking. Înainte să mă apuc de antreprenoriat, am lucrat în retail banking vreo 10 ani, apoi am făcut o trecere în zona de freelancing, pe IT. Freelancing-ul nu e tocmai antreprenoriat, pentru că nu implică echipe sau oameni în plus. E doar despre tine. Dar după prima tentativă eșuată ca antreprenor, mi-am dat seama cât de importantă e prezența celorlalți, fie chiar și pentru un schimb de idei. Așa că atunci când am primit e-mail cu deschiderea STUP, am știut că e locul unde voi putea să leg conexiuni noi, să descopăr și altfel de experiențe antreprenoriale și să văd ce pot învăța mai bine din fiecare.

Cu ce parteneri STUP ai colaborat?

Primul a fost REGnet cu care am și înființat firma. Deja le povestesc prietenilor despre cât de ușoară e deschiderea unui business online, direct de la calculator, fără nici un fel de problemă. Și că se poate și în România. Sunt super mulțumit! Un alt serviciu pe care îl folosesc intens e SmartBill, prin care emit facturi, țin evidența încasărilor, plăților și cheltuielilor și îmi coordonez partea de contabilitate și de salarizare. Îmi place tare mult SmartBill-ul pentru că am toate aceste informații legate, într-un singur loc. Și mai folosesc ThinkOut pentru bugetare și previziuni care îmi oferă o altă perspectivă asupra a tot ceea ce se întâmplă sau urmează să se întâmple în business.

Alți parteneri STUP la care am apelat sunt The Yellow Creators - cu care urmează să facem fotografii și să prezentăm proiectele noastre în social media - și Termene.ro, prin care poți face un screening al partenerilor de afaceri: de la cifra de afaceri, la capacitatea de plată, cine deține businessul respectiv și multe altele.

Ce îți place la STUP?

Îmi place toată povestea STUP. De când am intrat, am realizat cât de bine și de actual arată totul. Mi-a plăcut faptul că toți partenerii fuzionează sub o singură umbrelă și că nu există separare, cu logo-uri colorate pentru fiecare. Chiar dacă fiecare om e specializat pe bucățica lui, toți împreună creează starea de STUP. Dar poate cel mai mult m-a încântat deschiderea lor la nou.

Cum ai descrie experiența ta la STUP?

Dacă aș putea să fac o paralelă, aș spune că e ca atunci când am descoperit internetul. Pentru că am avut acces mult mai facil la resursele de care aveam nevoie la momentul în care aveam nevoie. Ca exemplu, a fost nevoie să particip la un singur eveniment de networking, să fac cunoștință cu The Yellow Creators și să ne punem imediat pe treabă. Rapid, ușor, fără bătăi de cap.

Ce le-ai spune prietenilor despre STUP?

Să vină să check it out pentru că e un loc foarte mișto, în care găsesc toate informațiile de care au nevoie. Vin, se înrolează, își deschid afacerea, they’re part of the group now.

Care e obiectul de mobilier care îți place cel mai mult în STUP?

Barul. Pentru că e aproape de cafea. Dar tot mobilierul din STUP arată super bine. Sincer îți spun că mi-ar fi plăcut să îl realizez eu. :)

Și afacerea ta merită un nou început. Înscrie-te și ne vedem la STUP!

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.