Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Mihnea și Corina

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

14 FEBRUARIE 2024   •   Cât te reținem cu cititul? 5 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare. 


Hey, guys! Povestiți-ne puțin despre voi: cine sunteți și ce faceți frumos. 

MihneaNoi suntem The Modernium, un brand local care realizează obiecte hand-made. Facem decorațiuni din praf ceramic și bijuterii din alamă, cupru și argint cu design contemporan. 

 

Ce fel de decorațiuni și bijuterii realizați? 

Corina: Decorațiunile pe care le realizăm includ ghivece, vaze, suporturi de pahare, suporturi de lumânări, suporturi de creioane și cam tot ce ține de obiecte care pot înfrumuseța casa – inclusiv suporturi pentru tămâie și palo santo. Momentan facem doar lucruri mici și nu proiecte foarte mari (cum ar fi mesele), deși avem și acest lucru în plan. Iar pe partea de bijuterie, realizăm inele, cercei, brățări, pandantive și broșe cu un design minuțios, dar curat, simplu și elegant. 

 

De unde vine numele The Modernium? 

Mihnea: Ne-am dorit de la bun început un nume care să nu fie foarte specific. Am vrut să fie puțin abstract ca să putem îngloba mai multe tipuri de produse sub umbrela lui, astfel încât să nu ne limiteze cu privire la ceea ce am putea crea. The Modernium sună a element chimic, e ușor de ținut minte și vorbește clar despre stilul modern pe care îl adoptăm pentru obiectele noastre. 

 

De ce ați ales să faceți decorațiuni și bijuterii? 

MihneaEu am ales să creez bijuterii pentru că sunt obiecte unice care rezistă în timp. Noi, ca oameni, dispărem de pe această lume la un moment dat, așa că am simțit nevoia să fac lucruri care durează și după ce eu nu voi mai fi. Iar metalul capătă semnificație când îl faci cadou - și acum și mai departe, generației de după tine. 

Corina: Decorațiunile le-am ales pentru că ne înfrumusețează viața actuală. Noi am pornit acest business în pandemie cu câteva ghivece colorate – pentru că și noi, la fel ca mulți alții, cumpărasem extrem de multe plante ca să ne aducă bucurie în casă în acea perioadă.  

 

Aveți un atelier? 

Corina: Da, pe Calea Griviței 72, la vitrina albastră, unde am deschis și magazinul. E foarte ușor de recunoscut pentru că nu sunt multe case cu ferestre albastre în jur.  

 

Ce provocări v-au adus la STUP? 

Corina: Noi am început să vindem primele produse pe Instagram. Ne-am făcut firmă ca să putem emite factură și am ținut-o așa vreo doi ani de zile. Apoi am deschis magazinul fizic și am mai intrat cu produsele noastre și în Cărturești plus alte câteva magazine de consignație din București și din țară – Constanța, Sinaia. Deși ne-a ajutat foarte mult expunerea pe care ne-au acordat-o partenerii noștri, ne-am dat seama că dacă vrem să ajungem la mai mulți oameni, avem nevoie de un magazin online. Anul trecut, am încercat să punem unul pe picioare cu ajutorul Wordpress, dar nu a ieșit tocmai bine. Și atunci am decis să venim la STUP ca să deschidem un magazin online funcțional, frumos și accesibil oricui. 

 

Cum ați aflat de STUP? 

Corina: Am aflat de STUP din reclamele de pe Instagram și de la unul dintre influencerii cu care lucrați voi. Deși inițial mi s-a părut too good to be true – cum adică să mă ajute cineva pe gratis? – am venit ca să înțeleg mai bine despre ce e vorba. Aici m-a întâmpinat Ioana care mi-a făcut legătura cu Mihai de la Gomag și cu el am stat vreo oră și jumătate la discuții. Am stabilit ce presupune colaborarea, am văzut în mare cum funcționează platforma și imediat ce am revenit acasă m-am pus pe treabă.  

 

Cum vi se pare platforma Gomag? 

CorinaSincer, m-a surprins plăcut că am putut să ne facem site-ul singuri și nu a trebuit să mai plătim pe cineva să-l realizeze. Platforma este foarte simplu de folosit și în scurt timp a dus chiar și la creșterea vânzărilor. 

Mihnea: Mie mi s-a părut foarte utilă secțiunea de suport. N-a trebuit să sunăm pe nimeni ca să înțelegem cum funcționează platforma pentru că aveam toate informațiile în ea, în timp ce lucram. Mai există și un grup pe Facebook al Gomag care a fost foarte helpful când am avut nevoie. Singura provocare rămâne promovarea prin Google Ads, unde nu înțelegem anumite lucruri, dar le vom da de cap. 

 

La ce alte servicii STUP ați mai apelat? 

Corina: Am mai apelat la STUP pentru obținerea semnăturii digitale, iar acum în ianuarie o să mai avem nevoie de ajutor cu prelungirea punctului de lucru. Ne expiră contractul de chirie al magazinului și nu vrem să mergem singuri la ANAF ca să înnebunim pe acolo. :)) Știm deja că Regnet se poate ocupa de acest lucru și ne bucurăm că îi aveți aici în STUP. 

 

Cum vi s-a părut experiența STUP? 

CorinaMihnea e aici pentru prima oară. Dar mie mi-a plăcut foarte mult din secunda în care am intrat. Toată lumea a fost super drăguță și m-a făcut să mă simt în largul meu. Nu a fost nimic formal, oamenii au vorbit pe înțelesul meu și mi-au răspuns la orice întrebare. Iar cel mai mult m-a impresionat ideea aceasta de ajutor acordat antreprenorilor într-un spațiu unde fiecare pot veni să discute liber lucrurile care îl interesează sau macină.  


Ce sfat le-ați da celor care vor să se apuce de antreprenoriat? 

Corina: Să nu se teamă. Cel mai rău lucru care li se poate întâmpla este să piardă niște bani. Dar așa cum mi-a zis mama: “banii se întorc”. Important e să te duci, să te apuci și să faci ceea ce îți place.  


Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici. 

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.