Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Maria

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

21 NOIEMBRIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.


Bună, Mădălina. Povestește-ne puțin despre tine.

Sunt Maria Mădălina Bădescu, am 26 de ani și de profesie sunt inginer în industria alimentară. Am un job cu program flexibil în domeniul managementului calității, în restul timpului sunt caligraf și din anul 2021 gestionez un magazin online pentru pasionații de această formă de artă.


Cum a pornit pasiunea ta pentru caligrafie?

A pornit de la faptul că scriu frumos de când sunt mică. Întotdeauna mi-au fost lăudate caietele, chiar dacă la început mama a fost cea care făcea liniuțele și bastonașele în locul meu. Dar pasiunea pentru caligrafie în sine a apărut în liceu, odată cu descoperirea unor fotografii pe Pinterest care m-au fascinat. Așa că imediat după ce am terminat facultatea, am decis să caut un curs de caligrafie și să văd dacă aș putea învăța de una singură. Coincidența a făcut ca, fix în pandemie, un artist caligraf român să creeze un caiet pentru studiu individual pe care l-am cumpărat și cu ajutorul căruia m-am pus pe treabă. M-am întors la clasa I, ca să spun așa, cu liniuțe și cu bastonașe, doar cu alte instrumente de scris.

După ce am terminat caietul respectiv, am primit o “comandă” din partea unei prietene - un tablou pentru nașa ei -, iar de acolo (și cu ajutorul unei mici pagini de Instagram) cererile au început să crească. La început am lucrat tablouri personalizate, apoi am continuat cu semne de carte și am avut și câteva colaborări de business, pentru diverse evenimente și campanii de brand.


Ce provocări te-au adus la STUP și cum ai aflat de el?

Cred că soțul meu, George, mi-a povestit de STUP prima oară și am ales să venim împreună la un eveniment – Antreprenoriat pe bune, susținut de Mircea Căpățână – care ne-a plăcut super mult: nu doar pentru informațiile prezentate, ci și pentru faptul că prin intermediul uneia dintre invitate am descoperit Curiera, firma de curierat 100% electric, cu care am început colaborarea în ziua următoare. Ne-a plăcut oferta lor accesibilă, accentul pe sustenabilitate și posibilitatea deschiderii coletului la livrare pentru clienții noștri.

Dar adevărata nevoie cu care am venit la STUP a fost refacerea site-ului. Asta pentru că ajunsesem să cumpărăm o mulțime de plug-in-uri care nu se sincronizau cu actualizările Wordpress și dădeau peste cap întreaga funcționare a vechiului magazin. Așa am ajuns la Gomag.


Știai de Gomag înainte să vii la STUP?

Da, știam de ei de ceva timp, dar am apelat la ajutorul lor prin STUP pentru că am putut beneficia de o reducere de început. :)


Cum a fost experiența ta cu Gomag?

Mi-a plăcut de oamenii de la Gomag pentru că sunt foarte rapizi cu răspunsurile la solicitări, dar în egală măsură mi-a plăcut și platforma pentru că poți lucra foarte ușor cu ea mulțumită ghidurilor de customizare. Mi-a mai plăcut și partea de module de marketing care îți automatizează atât o parte din interacțiunea cu clienții – prin solicitări de recenzii, de exemplu – cât și zona de fidelizare – prin oferirea de puncte de loialitate ș.a. Nu în ultimul rând, sunt foarte mulțumită de modul în care se integrează cu partenerii, ca de pildă Curiera, firma de curierat cu care lucrăm și noi.


Ai mai apelat și la alți parteneri STUP?

Da, am mai apelat la Yellow Creators cu care avem o colaborare foarte mișto. Dat fiind că aveam foarte produse colorate în portofoliu (ceară pentru sigilii, cerneală), era important să putem reda corect nuanțele acestora pe site. Fetele de la Yellow Creators au livrat nu doar perfect, ci și foarte repede. Nu a durat mai mult de două săptămâni să primim fotografiile din momentul în care le-am trimis produsele, iar colaborarea cu ele va continua fiindcă avem un nou import în drum spre România care de-abia așteaptă să fie pozat.

În afară de asta, mai vrem să deschidem și un cont pentru tranzacții intrabancare la BT astfel încât să ne putem organiza mai bine finanțele. Momentan deținem un singur cont la o altă bancă în care intră toți banii, dar nu știm exact cât ne costă operaționalul, marketingul, cât e profitul ș.a.m.d. fără ajutorul tabelurilor din Excel. Ne-ar plăcea foarte mult să avem situațiile defalcate și în cont, așa cum împărțim, de exemplu, banii pentru casă, mâncare, distracție în conturile personale.

Pe viitor, dacă vom avea buget, ne-am mai dori să mai lucrăm și cu D&C Conta pentdc ru că am venit la un eveniment de-ale lor în STUP și nu pot să spun decât: “ce faini și pregătiți sunt!”.


Cu ce impresie ai rămas după experiența la STUP?

Mi-a plăcut că nu m-am simțit furată. :))


Te-ai simțit furată înainte să vii la STUP?

Da. De avocata cu care am colaborat anterior. Trebuia să ne ajute cu schimbarea numelui din actele firmei (eu fiind proaspăt căsătorită cu George), apoi cu înregistrarea brandului la OSIM și alte câteva lucruri. Dar după ce i-am făcut plata, nici nu ne-a mai răspuns la telefon. Din fericire, am reușit să recuperăm o parte din prejudiciu, dar nu aș mai vrea să trec vreodată prin acea situație.


Ne pare rău că ai pățit asta, dar ne bucurăm mult că astăzi ești parte din STUP.

Și eu mă bucur. Îmi place foarte mult de voi, urmăresc cu interes tot ceea ce faceți, citesc fiecare newsletter, aș veni la toate evenimentele și aș lua fiecare serviciu pe care îl oferiți dacă aș avea deja toți banii pe care mi-i doresc. :)


Ce ai vrea să mai știe oamenii despre Mariart?

Să aibă încredere că rigoarea pe care o aplic zilnic la job, în privința siguranței produselor din industria alimentară, se regăsește și în calitatea produselor disponibile în magazinul nostru online. Iar dacă sunt în căutarea unui hobby nou cu multiple beneficii, caligrafia e alegerea perfectă. Tehnicile de mișcare și presiune implicate în procesul de scriere caligrafică îmbunătățesc funcțiile cognitive, cresc capacitatea de concentrare și de reținere a noilor informații, dar sporesc totodată și atenția și creativitatea. Iar dacă sunt vreodată stresați, caligrafia are și un efect terapeutic, asemănător meditațiilor.

Nu în ultimul rând, aș mai vrea să știe că produsele noastre îi pot ajuta să înceapă un business creativ. Există oameni care au renunțat la carierele lor în corporații pentru a se dedica artei caligrafice, iar acum câștigă foarte bine din lucrările lor.


Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.