Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Emanuel

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

14 NOIEMBRIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 5 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.    


Emanuel, cine ești și cu ce te ocupi?

De patru ani încoace, sunt facilitator de terapie craniosacrală și asistent profesor la Institutul Upledger International. În această calitate, ceea ce fac poate fi descris simplu: vindecarea oamenilor este scopul meu. Am fondat Asociația Inspirăm Copiii Universului pentru promovarea terapiei craniosacrale în rândul publicului din România. Într-o primă etapă, mă adresez persoanelor care doresc acest tip terapie, folosind fondurile obținute pentru sprijinirea cu sesiuni gratuite de terapie craniosacrală copiii, tinerii și adulții care au nevoie de acest tip de terapie.


Cum ai descoperit terapia craniosacrală?

De când sunt mic mi-a plăcut să lucrez cu mâinile, drept dovadă și studiile mele de licență și masterat în aria dirijatului de cor, absolvite în cadrul Universității Naționale de Muzică. Eram în facultate când am descoperit un videoclip al neurochirurgului Alexandru Ciurea (în care prezenta efectele benefice ale terapiei craniosacrale) și, pentru că am vrut să înțeleg mai bine ce se ascunde în spatele minții și corpului nostru, în 2019, cu banii strânși din bursa de la Conservator, m-am înscris la primul curs de introducere în domeniu. Atât de mult m-a fascinat ce am descoperit acolo încât am decis că parcursul meu profesional trebuie să evolueze dinspre muzică înspre această formă de terapie.


Cum s-a născut Asociația Inspirăm Copiii Universului?

Asociația a pornit de la trei idei principale. Prima a fost dorința de a oferi cunoștințe corecte, de calitate și de actualitate celor care sunt interesați de terapia craniosacrală - metoda Upledger. A doua a venit din faptul că există mulți oameni care au nevoie de astfel de terapie, dar nu și-o permit, motiv pentru care am și decis să vin în întâmpinarea lor cu ședințe gratuite. A treia idee este intenția de a merge mai departe și de a obține fonduri și granturi pentru cercetare, terapia craniosacrală fiind un domeniu în plină evoluție.

În ansamblu, ideea actuală a modului de funcționare al Asociației s-a născut la STUP și este total diferită de felul în care concepusem lucrurile inițial.


Cum te-a ajutat STUP?

Ca asociație, am pornit la drum cu intenția de a face evenimente de strângere de fonduri: căutam să apelăm la mămici, tătici și alte cunoștințe pentru a face rost de banii de care avem nevoie să susținem proiectele noastre, dar ne-am dat seama că e foarte greu să reușim în acest mod. Venind la STUP, am realizat că sărisem o etapă importantă: identificarea unor oportunități reale prin care să informăm oamenii cu privire la terapia craniosacrală și, mai mult decât atât, să o facem pe limba lor. După ce am ajuns la STUP și am observat că 90 de persoane dintr-o sută mă tot întrebau “unde pot să citesc mai multe?”, am înțeles că trebuia să schimb abordarea și să pornesc de la crearea unui site de prezentare prin care să îi ofer publicului informații relevante și corecte asupra acestei terapii complementare.


Cum ai ajuns la STUP?

S-a întâmplat din întâmplare, dar nu întâmplător. :)) Printr-o conjunctură, m-am înscris pe site și am venit la un tur de STUP, ocazie cu care am și purtat discuții cu doi dintre partenerii STUP. Primul dintre ei a fost Gomag cu care am mers mai departe pentru dezvoltarea site-ului ecraniosacral.ro. Celălalt partener cu care am interacționat a fost MTH.Digital, dar la momentul respectiv bugetul a fost mult prea mic ca să pot iniția o colaborare.


De ce ai ales Gomag?

Am ales platforma Gomag pentru că mi s-a părut cea mai potrivită soluție pentru nevoia mea. Chiar dacă procesul de creare a site-ului fost destul de provocator, sunt foarte mulțumit de platformă și de rezultat. Astăzi, pot spune că este chiar intuitivă, iar realizarea unui site în numai 10 zile poate fi obținută chiar și de cineva complet atehnic ca mine. Dacă eu am reușit, cu siguranță și alții pot face acest lucru.

 

Cum ți s-a părut experiența în STUP?

Mi se pare că ce face STUP este o dovadă de grijă și compasiune pentru antreprenori. Și spun “compasiune” pentru că STUP a văzut problemele de care se lovesc antreprenorii la început de drum (probleme de care mulți nici nu sunt conștienți) și a ales să nu rămână indiferent la ele. Cred că e un exemplu bun de mărinimie pentru noi, “cei mici”, care visăm să transformăm lumea într-un loc mai bun, într-o bună zi.


Ai participat la cursuri în STUP?

Da, am participat la 16 cursuri și pot să spun că pentru mine procesul a fost... terapeutic. :) Nu am învățat nicăieri atât de multe lucruri pe care să le pot folosi în viața de zi cu zi a asociației pe câte am învățat la STUP. Și nu aș fi reușit să evoluez atât de repede dacă nu aș fi venit aici. Însă, lucrul cu adevărat extraordinar a fost că toate evenimentele sunt gratuite. Dacă trebuia să plătesc, nu aș fi avut de unde, mai ales că din banii proprii trebuie să trăiesc, să muncesc și să investesc în dezvoltarea asociației.


Cum ți se pare experiența STUP?

Să ai ocazia să iei contact cu persoane care sunt specializate în atât de multe domenii - despre care tu nu ai habar pentru că ești la prima inițiativă organizațională – este o experiență unică. Mie mi-a dat curaj să îmi îmbunătățesc discursul și să găsesc o modalitate simplă, clară și concisă de a prezenta cine sunt și ce fac, mi-a dat un spațiu relaxat în care să generez idei și m-a ajutat să descopăr oportunități acolo unde nu credeam că există.


Unde te pot găsi oamenii?

Pe website-ul lansat prin STUP și Gomag (www.ecraniosacral.ro), pe Instragram (@emanuel.craniosacral), pe Facebook și pe Google Maps (Emanuel - Terapie Craniosacrală). 


Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.