Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Daniel Glodeanu

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

14 FEBRUARIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.

Ce este Equivalenza?

Dintr-o perspectivă oficială, Equivalenza este un proiect de franciză, parte dintr-un business global care aduce împreună cele mai importante trei categorii din zona de cosmetică: parfumerie, skin care și make-up. Ca abordare, vorbim de una sustenabilă, așa cum a fost înscrisă în ADN-ul brand-ului încă din 2011 - când nu prea exista noțiunea de reducere a deșeurilor provenite din ambalaje. Vorbim de comercializarea de tip bulk, unde intri în magazin, îți alegi parfumul care îți place și apoi îi poți face refill (ori poți schimba aroma) de câte ori vrei, folosind aceeași sticlă. Totodată, Equivalenza se axează pe un raport calitate-preț foarte bun, dovadă că la nivel global există deja 700 de magazine. Cele mai puternice țări sunt Franța, Italia și Spania, dar brandul s-au extins până în America Latină și iată că acum e prezent și în România.

Cum ți-a venit ideea de a deschide o franciză în România?

Povestea e foarte interesantă. Anul trecut, prin august, mă plimbam pe străzile din Valencia scriind mail-uri pe telefon. Nu eram atent la ce se întâmplă în jurul meu, dar dintr-o dată a venit peste mine un parfum puternic. Am întors capul să văd despre ce e vorba și am descoperit acest magazin Equivalenza, necunoscut mie până atunci, căruia i-am făcut o poză în ideea că o să mă reîntorc și o să intru. Din păcate, reîntoarcerea mea nu a mai avut loc, dar, o lună mai târziu, cineva din Spania îmi scria pe LinkedIn: “Hey, ne place foarte tare profilul tău și am vrea să îți propunem un proiect. Nu putem să îți dăm mai multe detalii în momentul de față, dar ce zici: ești deschis la o discuție? Dacă da, te va suna colegul meu.”. Am zis “da, de ce nu?”. Așa că am stabilit o întâlnire o săptămână mai târziu ca să aflu, în timpul ei, că este vorba despre nimic altceva decât proiectul Equivalenza. A fost o întâmplare fericită în care Universul și-a dorit să ne întâlnim... cum altfel, dacă nu olfactiv? 😁

Franciza Equivalenza e primul tău business?

Da. Însă boost-ul final pentru a face trecerea la antreprenoriat a venit după o experiență de patru ani la Xpert Beauty. Am ajuns la ei într-un moment foarte greu al businessului și l-am dus de la un milion de lei la 55 de milioane de lei. Acolo, uitându-mă la tot ce învățasem în spate, mi-am dat seama că profesional sunt bine pregătit: știam să gestionez eficient resursele unui business.

Care ar fi cele mai importante trei lucruri de care ai nevoie ca antreprenor?

Cred că în primul rând îți trebuie multă pasiune și curaj – acestea sunt două calități fundamentale pentru antreprenoriat. Apoi, ai nevoie de abilitatea de a gestiona resursele unei companii – în special partea de resurse financiare cu care sa pornești la drum și problemele care pot apărea. Iar, mai departe, e foarte important cum îți construiești parteneriatele din jur. Și aici intervine ajutorul pe care STUP îl acordă antreprenorilor.

Cum te-a ajutat STUP?

Selectasem deja o parte dintre partenerii STUP înainte să ajung aici: mă refer la GoMag, la SmartBill și la REGnet. Dar selecția e anevoioasă când trebuie să o fac singur. A fost nevoie de foarte mult research și comparații ca să aleg SmartBill. Iar până să ajung la GoMag au trecut 6 luni. Când m-am lovit de întrebarea „dar firma cu cine o inființez?”, am respirat un pic mai ușurat. Deși sunt 10.000 de companii listate pe Google, am descoperit că Banca Transilvania girează proiectul REGnet și asta mi-a dat încrederea că, la final, e partenerul pe care mi-l doresc.

După ce am venit în STUP lucrurile au fost mult mai simple: am avut nevoie de un furnizor de servicii medicale, azi făceam solicitarea, mâine semnam cu Regina Maria; am avut nevoie de case de marcat pentru magazin, azi ceream oferta, mâine o primeam de la Danubius; am avut nevoie de convenție de salarii și de carduri de masă pentru angajați, a doua zi aveam totul pe mail de la Banca Transilvania. Lucrurile s-au mișcat foarte rapid în STUP și asta mi-a plăcut mult: viteza cu care se răspunde solicitărilor unui business care nu are multe, ci foarte multe nevoi la început de drum.

Ce ți-a plăcut la STUP?

În primul rând, oamenii. Sunt foarte bine pregătiți, răspund rapid la orice ai nevoie, sunt super cool, super fresh și cred că orice loc cu oameni faini devine automat foarte mișto în ansamblul lui. Ce mi s-a mai părut tare la STUP e că face antreprenoriatul foarte ușor. Asta a fost, de fapt, reacția de absolut „WOW” pentru mine și mi-aș fi dorit să-l descopăr chiar mai devreme decât am făcut-o. Sper ca toți antreprenorii la început de drum să ajungă în STUP pentru ca îi va ajuta foarte mult. Le-aș spune să vină chiar înainte de înființarea firmei, din prima zi în care iau decizia să se apuce de antreprenoriat.

Cum ai descrie STUP, dacă ar fi un parfum?

STUP e un parfum care se potrivește tuturor antreprenorilor, indiferent de ocazie. E un parfum îndrăzneț la fel ca atitudinea celor care aleg sa îl poarte. E proaspăt, vitalizant, te face să te simți de neînvins. Notele de bază sunt puternice, lemnoase, cu acorduri de piele pentru a-ți da curaj și drive de acțiune, dar sunt accentuate de o inimă orientală gurmandă, învaluită de accente fructate și fresh ca oamenii pe care îi întâlnești aici.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în STUP! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

26 SEPTEMBRIE 2023   |   4 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Maria

Află mai multe

11 IULIE 2023   |   4 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Joseph și Tony

Află mai multe

18 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Denisa

Află mai multe