Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Cezar Teodorescu

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

02 MAI 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.


Salut, Cezar!

Salut! Să îți povestesc puțin despre businessurile mele, da? Ok. Momentan, sunt două la număr.

Primul este un site de haine prin care vreau să redau identitatea oamenilor care au crescut prin cartiere: cu hip-hop, cu B.U.G. Mafia, cu tot felul de nebunii. Brandul se numește Tremur Scandal și e un manifest prin care oamenii să își expună fără frică rădăcinile. Indiferent de trecuturile shaky și tumultoase, pot arăta că le-au depășit, iar din asta își trag puterea.

Al doilea business se numește Aroma 13 și este practic my wife’s love child: un brand de lumânări premium, din ceară de soia, bio, eco-friendly, cu parfumuri alese atent, produse manual. Se numește “Aroma” pentru că asta vinde de fapt, iar „13” este numărul ei norocos și numărul exact de arome care se regăsesc în catalog. Soția mea se joacă tot timpul cu arts & crafts și pune săptămânal la cale ba săpunuri, ba geluri de duș, ba lumânări parfumate. Nu vă pot spune cât e de mișto mirosul care te lovește când intri la noi în casă. E de vis.

Cu ce nevoie ai ajuns la Stup?

Am venit cu gândul să trec aceste două site-uri de e-commerce pe o firmă înființată de la zero: Theo Shop SRL. Am transferat ambele domenii pe care le aveam pentru site-urile respective către Regnet și practic am trecut prin tot procesul, de la deschidere de firmă la contabilitate (cu care am înceăut din martie, pentru că de-atunci am activitate pe cele două site-uri). Am fost plăcut surprins că partenerii cu care colaborează Stupul pe partea de contabilitate sunt foarte transparenți. Mi-au zis tot ce am nevoie, de la stocuri la SmartBill la automatizare și nu a mai trebuit să bâjbâi nimic. Am putut să tinker-esc la marketul site-urilor în liniște, știind că imediat ce sunt gata, din punct de vedere legal deja e totul ok.

Știai dinainte despre Stup?

Da. Prima dată am venit aici la bancă să iau o microfinanțare pe vechiul business de consultanță pe care îl deschisesem în 2016. Și am văzut Stup, Stup, Stup peste tot. Inițial am crezut că e o sucursală pentru persoane juridice cu businessuri mici, dar ceva mai dinamic. După ce am luat finanțarea, mi-am dat seama: “stai puțin, o să vreau să mai dezvolt încă două businessuri. De ce să nu vin aici? Doar tot BT e”. Și așa am ajuns la Stup.

Cum a fost procesul de înființare a noii firme față de cea veche, din 2016?

Dacă aș fi avut atunci serviciile pe care le-am avut acum la Stup, mi-aș fi redus nivelul meu de stres de la 100 la 1. E, practic, serviciul la care am apelat eu în 2016, dar așa cum ar trebui să fie ca să fie demn de secolul în care trăim. Rapiditatea cu care am înființat firma și consilierea primită din partea Regnet mi-au făcut treaba de trei ori mai ușoară. E drept că nici în 2016 n-am umblat de nebun pe la instituții, tot la o firmă am apelat pentru înființare. Dar a fost greu. Cu toate că oamenii au fost profesioniști, comunicarea a fost extrem de anevoioasă. Erau cu o generație mai mare ca mine și s-a simțit gap-ul. Eu eram foarte agil, ei erau “mai durează o săptămână, mai durează o săptămână”. Aici, la Stup, am avut actele mai repede decât mi s-a promis și din start mi se promisese că vin repede. Când le-am primit, am rămas: Wait, what? Stați puțin că nu am site-ul gata. Voi deja mi-ați scos firma?”. A fost foarte, foarte tare.

Cum ai recomanda Stup prietenilor?

Am recomandat cu încredere deja. Le-am spus că dacă vor să facă orice chestie care le trece prin cap, de la idee la implementare e doar o chestiune de un telefon. Ai sunat, spui ce vrei să faci și e ca și făcut. Procesul nu se compară cu ce am trăit eu în 2016. Experiența e 5 stele din 5.

Și n-am întâlnit pe nimeni la Stup care să nu fie pe aceeași lungime de undă cu mine. Dacă vreau ceva, le spun și înțeleg. La fel de bine cum înțeleg și rapiditatea și dinamica de care ai nevoie când ești la început de business. Termenele pe care le dau oamenii ăstia ori se respectă, ori se livrează mai repede. Nu m-am mai întâlnit cu asta până acum și am fost foarte plăcut surprins.

Ce calități ai deprins din trecut, dar s-au dovedit a-ți fi utile în antreprenoriat azi?

Stoicismul. 100% stoicismul. Când vrei să faci ceva, n-ai nici o șansă să reușești dacă la prima sau a doua problemă pe care o întâlnești te dai lovit. Nu ai nici o șansă. Antreprenoriatul este ca un joc, practic - și îți spun asta pentru că sunt și gamer la bază, am lucrat mult în industria jocurilor – când ai o problemă, o rezolvi. Problemă, rezolvi. Quest, îl rezolvi. Quest, îl rezolvi. Fix așa. Este back & forth și trebuie să te obișnuiești cu stilul ăsta de lucru. De aceea ai nevoie de stoicism: ca să treci peste și să iei problemele ca pe lucruri ce trebuie făcute ca să îți atingi scopul.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în STUP! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

Nu exista articole publicate.