Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Alex și Roberta

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

08 IUNIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 4 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.


Povestiți-ne puțin despre voi și despre business-ul vostru.

Roberta: Noi suntem StagArt, o companie de design care creează canvas-uri pentru casă și birou, bazate pe imagini lucrate cu ajutorul inteligenței artificiale. Putem face personalizări, portete, peisaje sau orice își doresc clienții în funcție de nevoile lor de decorare a spațiului interior, dar avem și câteva categorii speciale: cartoons, kids, Marvel, DC Comics, zodiac signs și multe altele.

Cum v-a venit ideea? Aveți background în programare, IT, AI?

Alex: Mai degrabă avem o pasiune pentru decorațiuni, plăcându-ne dintotdeauna să avem obiecte personalizate în casă: îți schimbă tot aerul la interior, iar dacă le primești cadou îți schimbă și starea. Când a început nebunia AI anul trecut, ne-am dat seama că va fi un trend huge și am decis să explorăm ce putem face și noi în direcția asta. Concret, totul a pornit dintr-o joacă cu aplicația Lensa și portretele pe care le genera cu ajutorul AI, până am realizat că putem face lucruri la un alt nivel, printr-un mix complet de AI tools.

Și cum alegeți temele?

Roberta: Momentan le alegem în funcție de ce ne place nouă și ce credem că le-ar plăcea și altora. Asta pentru că încă lucrăm la site, iar până nu îl lansăm oficial ca să putem face un studiu de piață – să vedem exact ce merge, ce nu merge, ce își doresc oamenii și așa mai departe – nu ne putem baza decât pe intuiție. Dar, uite: categoria de portrete personalizate s-a născut în urma cererii unei prietene care își dorea un canvas în zona de familie.

Cum realizați un canvas personalizat?

Alex: De regulă, clientul ne trimite o poză cu un peisaj sau un portret reprezentativ pentru el, iar noi cu ajutorul prompt-urilor AI creăm partea de customizare în direcția dorită. Vorbim, însă, de utilizarea unor variante pro de AI, astfel încât rezultatele să fie unice și spectaculoase, nu o poză oarecare ce te privește de sus, de pe perete. La final, există opțiunea de a o printa pe o pânză de calitate și la dimensiunea aleasă, care poate varia de la câțiva centimetri la metri.

Și în restul timpului cu ce vă ocupați?

Roberta: Avem o agenție de social media marketing și PR - ROE Social - care include și o platformă specială de influencer marketing.

Alex: În momentul de față, încercăm să construim un AI pe partea de ads, copywriting și video content în direcția asta, un Midjourney 100% românesc care să combine toate aceste funcționalități and more.

Roberta: Dar avem în plan să introducem și StagArt în poveste, prin lansarea unor colecții create împreună cu influenceri din România. Pornind de la ideile și interesele lor, vom customiza canvas-uri dedicate comunitățiilor pe care ei le au în online.

Cum ați aflat de STUP și ce v-a adus aici?

Alex: Apropo de a fi conectați la trenduri, am aflat despre STUP din reclamele de social media. Și dat fiind că eu sunt puțin “leneș”, ca să zic așa, din punct de vedere al alergatului după acte în 100 de direcții, în momentul în care am decis să deschidem StagArt, am știut să venim direct la STUP pentru a rezolva totul dintr-un foc: înființare firmă prin Regnet, Smartbill pentru gestiune, achiziția domeniului web și găzduirea prin Hosterion, plus parteneriatul cu GoMag pentru dezvoltarea magazinului online. A fost foarte ușor.

Roberta: Ne-a plăcut mult că lucrurile s-au mișcat repede, mai ales în condițiile în care anul trecut, când am deschis agenția, am pierdut vreo două luni căutând oameni. Chiar dacă nu ne-am ocupat personal de alergătură, tot a trebuit să găsim un contabil care să preia frâiele, să găsim pe cineva pentru dezvoltarea website-ului ROE Social, să mergem la birourile lor, unul aici în zonă, celălalt în Pipera și tot așa. La STUP, am venit o singură dată, am trecut pe la fiecare partener și am rezolvat.

Ce v-a plăcut cel mai mult la STUP?

Alex: Gomag este genial: oamenii îți dau feedback pentru orice, au un suport foarte bun, totul e la un preț excelent, iar platforma în sine e foarte prietenoasă. Ca să nu mai vorbesc de mulțimea de integări pe care le oferă, inclusiv cu firmele de curierat. Așa cum Shopify e top în afară, în România eu zic că Gomag e cel mai bun.

Roberta: Pentru noi, în calitate de clienți STUP, pot să îți spun că totul a fost foarte user-friendly, asta ca să rămânem în zona de platforme, technology, AI. Și chiar avem în plan să mai deschidem o firmă prin STUP pentru AI-ul de influencer marketing pe care îl construim.

Știm că ați revenit în România anul trecut, după o lungă perioadă petrecută în Londra. Cum vi se pare antreprenoriatul românesc în comparație cu cel din UK?

Alex: Bună întrebare. Cred că Anglia a intrat într-un declin după pandemie, pe când în România pare că există o creștere. Am observat din ce în ce mai mulți străini - germani, francezi, britanici – care vin să lucreze și ajung să se stabilească aici. Le place. Pe lângă ei, sunt foarte mulți tineri români care s-au întors din străinătate cu o mentalitate diferită. Au înțeles că pot avea succes și în țară, așa că au venit cu bani sau au accesat fonduri și și-au deschis businessuri. Atât străinii, cât și românii reîntorși în țară investesc astăzi aici, ceea ce e mișto. Noi zicem că suntem pe drumul cel bun.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în STUP! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

03 OCTOMBRIE 2023   |   4 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Alexandru

Află mai multe

18 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Denisa

Află mai multe

25 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Vlad

Află mai multe