Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Un nou început #SeFaceLaStup cu Ailona Marcu Tintu

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

15 MARTIE 2023   •   Cât te reținem cu cititul? 5 minute

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. Despre ei și despre felul în care un nou început #SeFaceLaStup, poți citi aici în continuare.

Bună, Aliona. Cu ce te ocupi?

Sunt gemolog și comerciant de bijuterii din metale prețioase și pietre prețioase cu o experiență de aproape cinci ani în domeniu. Prin intermediul brandului pe care l-am creat recent – DiAmo Jewelry -, vreau să vin în întâmpinarea clienților nu doar cu o selecție de bijuterii de poveste, ci și cu expertiza necesară pentru a-i ajuta să aleagă bijuteria perfectă, indiferent de ocazie.

De unde vine numele DiAmo Jewelry?

Numele e construit pe baza unui corespondent din limba italiană – ti amo, adică „te iubesc” – și prin asocierea cu prescurtarea “diamo” de la diamond. În completarea lor, propoziția de valoare a brandului – Din iubire pentru diamante – reprezintă promisiunea pe care le-o fac tuturor iubitorilor de bijuterii care fie accesează magazinul virtual, fie trec pragul showroom-ului pe care l-am deschis în Dorobanți.

Dar iubirea ta pentru diamante de unde a venit?

La bază, sunt chimist. Am terminat facultatea de chimie, dar totul a început, de fapt, în clasa a șaptea, cu o demonstrație practică la ora de chimie - reacția de oxido-reducere - transformarea unui compus în alt compus prin ardere. În urma arderii, mormanul de compus gri-cenușiu s-a transformat într-o grămăjoară portocalie, cu multe artificii. Acea transformare a fost pentru mine aproape alchimică. M-a fascinat atât de tare încât m-am îndrăgostit. Iar de acolo, m-am lăsat ghidată de ea pe drumul întâlnirii cu diamantul care, dincolo de luxul pe care îl reprezintă în bijuterie, este top of the top din punct de vedere chimic. Diamantul, cea mai valoroasă piatră prețioasă, reprezintă motivul pentru care m-a calificat ca gemolog astfel încât să îl pot studia și să îi pot înțelege proprietățile, pentru a valorifica, într-un final, “chimia” care există în relația dintre el și oameni.

Ce te-a ghidat către Stup și cum te-a ajutat?

M-au ghidat directorul comercial al agenției BT unde am fost să accesez o linie de credit și nevoia unui magazin virtual la cheie care să reflecte noul brand și noua identitate pe care le-am creat. Până la DiAmo, am mai avut un magazin online de bijuterie, de care ajunsesem însă nemulțumită, din cauza funcționalităților și imaginii pe care (nu) o transmitea. Nu mă mai reprezenta nici pe mine, nici direcția în care voiam să evoluez. Așa am ajuns la Stup, unde cu ajutorul celor de la GoMag, am pus bazele actualului magazin. Am fost implicată 100% în dezvoltarea lui și mi-a plăcut foarte mult optimizarea, integrarea cu procesatorii de plăți și accesul la firmele de curierat. Nu mai zic de costuri, care sunt adaptate special astfel încât să fie mult mai bune decât dacă ai lucra independent. Totul s-a desfășurat la un nivel super profesionist, iar site-ul arată acum foarte curat, e mult mai aerisit față de cel pe care l-am avut înainte și e foarte, foarte accesibil.

Ce simți că ai câștigat de pe urma experienței Stup?

Pot să spun că toate cursurile și workshop-urile la care am participat aici mi-au adus claritate. Mi-au dat uneltele de care am avut nevoie ca să îmi cresc afacerea și să o propulsez în direcția creșterii. După toate întâlnirile la care am participat aici, mi-am dat seama că sunt într-o poziție mai bună decât credeam inițial și m-am bucurat că nu am irosit timpul căutând răspunsuri unde nu trebuie, neștiind exact unde să privesc sau mergând într-o direcție greșită. Claritatea îmi permite acum să fac toate acțiunile de care am nevoie pentru a-mi șlefui și finisa businessul, pentru a-l crește și duce mai departe.

Pentru că businessul e diamantul tău.

Așa este. Și pentru asta, am în plan să îl șlefuiesc în continuare prin accesarea unui serviciu de promovare online, tot din cadrul Stup. Am deja contactul, trebuie doar să îmi stabilesc un buget și să fac acest pas. Pe viitor, mi-ar plăcea să includ și o componentă educativă, prin care să aduc partea de consiliere în bijuterie mai aproape de client.

Ce le-ai spune prietenilor tăi despre Stup?

Până acum, am direcționat mai multe persoane la Stup. Le-am povestit de cursuri și i-am îndrumat să vină să învețe, pentru că e gratuit. Totul se desfășoară într-un mediu frumos, modern, prietenos, iar lumea de aici îți vine în întâmpinare fără să îți ceară să te simți dator cu ceva. Cred, însă, că unii încă mai au această teamă legată de “nimeni nu te ajută pe nimic”. Lor le spun de la început: veniți și vedeți despre ce e vorba. Clarificați-vă lucrurile. Dacă vi se potrivește, rămâneți.

Pentru că aminteai mai devreme de consiliere, spune-ne, te rugăm: cum ar arăta Stup dacă ar fi o bijuterie sau piatră prețioasă?

Aș spune că Stup nu seamănă cu o piatră, ci mai degrabă cu o bijuterie contemporană. E modernă și atipică. Nu trebuie să fie prețioasă pentru a fi deosebită. Faptul că poartă semnătura creatorilor ei e suficient ca să îi certifice și consolideze valoarea.

Join STUP! E timpul pentru un nou început dedicat ție și afacerii tale.

Dacă îți place, spune-le și prietenilor tăi 😊

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Află mai mult

Articole similare

03 OCTOMBRIE 2023   |   4 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Alexandru

Află mai multe

18 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Denisa

Află mai multe

25 IULIE 2023   |   5 minute

Un nou început #SeFaceLaStup cu Vlad

Află mai multe