Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Înapoi la toate articolele
Interviu | Sorin de la Exclusive Properties
0%

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât.   


Cu ce se ocupă afacerea ta?

Exclusive Properties este o firmă de intermedieri imobiliare care are în portofoliu monumente istorice, imobile cu poveste, dar și terenuri și proprietăți industriale. Suntem agenția care nu vinde doar preț pe metru pătrat, ci metri pătrați de povești (atent studiate în arhive și la direcțiile de cultură). Printre clădirile care fac parte din oferta Exclusive Properties se numără Moara Răsărit din Oradea - care se pretează pentru un proiect de regenerare urbană, mixed-use, rezidențial-comercial, cu spațiu central de expoziții -, Hanul Trei Regi și fostul Hotel Europa din Timișoara sau apartamente în imobile interbelice din centrul Bucureștiului. Exclusive Properties nu vizează doar Capitala, ci și piețele regionale, având deja parteneri în Brașov, Buzău, Oradea sau Timișoara. Ca adresare, țintim în special zona de business, unde avem deja o cerere foarte mare. De curând am intrat într-o formă de asociere colaborativă cu Oana Ivan în 01 Real Estate Group.


Ce nevoie te-a adus la Stup?

Aveam nevoie să construiesc cultura organizațională a businessului meu, iar experiența trainer-ilor de la Stup mi-a fost (și-mi este) de mare ajutor. Totodată, și nevoia de networking m-a adus aici, eu devenind clientul altor antreprenori, iar ei clienți de-ai mei.


Ce soluții de business ai luat din Stup și cum te-au ajutat?

Am apelat la termene.ro și la FGO.ro - Facturare Inteligentă, dar și la Banca Transilvania pentru deschiderea de conturi. Tot prin intermediul Stup am reușit să accesăm și servicii de arhitectură, mai specializate, precum randările 3D, care să ne ajute cu promovarea spațiilor din portofoliul nostru.

Termene.ro e un ajutor valoros în activitatea de zi cu zi pentru că ne permite să facem un screening al companiilor cu care urmează să încheiem afaceri și să evităm situații de spălare a banilor. E important să știm cu cine semnăm, ce afilieri are, care e reputația acelui potențial client. Dar termene.ro ne ajută inclusiv când vine vorba de precompletarea contractelor, pentru a nu mai bâzâi clienții cu furnizarea datelor (nume, funcții, denumirea firmei etc.)

Care a fost momentul tău “Aha” la Stup?

Prima oară când am venit la Stup, am crezut că voi fi singurul antreprenor mai “în vârstă”. :) Dar m-a frapat să descopăr o tipologie foarte variată de antreprenori, de la tineri la seniori, de la începători la oameni experimentați care se conectează foarte bine între ei, chiar dacă activează în domenii total diferite. M-a uimit cum Stup reușește să le ofere tuturor ceva de câștigat, pliindu-se foarte bine pe nevoile fiecăruia.


Din experiența ta de business, ce recomandare ai avea pentru antreprenorii la început de drum?

Le-aș recomanda antreprenorilor la început de drum să nu facă compromisuri: să nu facă afaceri cu oricine și nici să accepte orice condiție. Înainte de toate, primează integritatea și respectul pentru propria muncă. Pe mine m-a format munca de evaluator imobiliar în acest sens. Am învățat să nu mă cobor niciodată în relația cu clienții, știind că mereu ca fiecare are un interes. În astfel de condiții, chiar dacă pare că se pierde o oportunitate, mai târziu se va dovedi un câștig și de timp, și de bani.

 

Cum faci, în timp, să nu îți pierzi entuziamsul pentru afacerea ta? 

Entuziasmul îl vei pierde constant în business, pentru că se adună multe frustrări și provocări. Vor fi zile în care trebuie să faci lucruri fără a le întrevedea beneficiul sau rezultatul și tot ce îți vei dori e să nu te ridici din pat. Dar e important să te ridici și să mergi înainte pentru că nu știi niciodată cu ce rezultatele pozitive te trezești la final de zi. Iar ele îți vor realimenta entuziasmul. 

 

Lasă-ne o întrebare pentru următorul antreprenor? 

Când ai un rezultat bun în business, cum planifici următoarele acțiuni: te repoziționezi strategic - riști, te arunci - sau rămâi la realitatea de până atunci?

***

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.


Alte articole

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Mai mult