Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Înapoi la toate articolele
Interviu | Silvia de la Lime Studio
0%

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât.  


Bună, Silvia! Povestește-ne un pic despre tine. 😊

Bună. Sunt Silvia, sunt arhitect și îmi place să spun că la firma noastră, Lime Studio, îl facem pe “acasă”. :)

Mai exact, ne ocupăm de amenajări de interior, cu precădere în zona rezidențială. Avem o preferință pentru această arie fiindcă am înțeles cât de mare este influența spațiului de acasă asupra oamenilor din jurul nostru. Spațiul de acasă este ca un costum care trebuie să ne vină foarte bine și de aceea nu oferim doar servicii de proiectare, ci și consiliere în design și arhitectura de interior. Pornind de la premiza că clientul este unicul expert în propria locuire, scopul nostru nu e să îi oferim doar o imagine frumoasă – pentru că asta știm că putem face, asta am învățat în școală – ci acela de a crea un spațiu care să îl reprezinte în totalitate. Pentru aceasta, folosim o abordare pluridisciplinară cu ajutorul input-ului unui psiholog, prin care le arătăm oamenilor modul în care alegerile de amenajare a locuinței le reflectă stările și îi afectează pozitiv sau negativ în viața de zi cu zi.

Tot cu ajutorul psihologului, dezvoltăm în prezent și o serie de șase workshopuri pentru companii, în care explorăm legătura dintre spațiul locuit și emoții: spațiul nu doar ne reflectă interiorul, dar ne poate ține blocați în anumite stări, iar ele au impact asupra relațiilor noastre, de la cele apropiate, cu sine sau în cuplu, până la cele cu colegii, munca și lumea în general. Workshopurile reprezintă cel mai nou pilon de servicii din portofoliul Lime Studio și ideea lor s-a născut aici, în Stup.


Cum ai ajuns la Stup?

Povestea e așa: în 2020, am născut. Și deși am rămas oarecum conectată cu businessul, am fost mai mult absentă din el. Când m-am întors la birou, colega și asociata mea, Roxana Nițescu, a intrat ea în concediu de maternitate. Așa că m-am trezit singură la cârma afacerii și mi s-a părut că nu mai știu nimic. Am decis să fac ceva și, tot căutând pe internet “ajutor pentru antreprenori”, am descoperit Stup.


La ce servicii sau parteneri Stup ai apelat?

Am apelat la eJobs pentru a-mi găsi un angajat (și l-am găsit) și la Regina Maria pentru abonamentele noastre de sănătate (și le-am făcut). Am explorat puțin și zona de contabilitate și de consultanță juridică, dar încă nu am accesat aceste servicii în totalitate. Urmează să mă orientez și pe partea de semnătură electronică, dar aștept să mi se termine actualele contracte ca să pot face unele noi și să le țin pe toate la un loc.


Cum a fost să participi la “Sprint în antreprenoriat”?

Sincer, când am primit prima oară emailul de înscriere, i-am dat ignore. Nu eram în cel mai bun moment al meu și nu mă gândeam că o să fiu acceptată, fiind vorba de numai 20 de locuri. Dar când am primit formularul și a doua oară, am zis “hai să încerc”. Așa că i-am cerut soțului meu să mă ajute cu copilul astfel încât să pot urma și cursurile, și să mă și ocup de business. Și, acum că l-am terminat, pot să îți spun că a fost ceva extraordinar. Nu credeam la început, dar mi-a plăcut enorm, nu mă așteptam să fie atât de aplicat, că oamenii de la Stup și de la Ascendis pot fi atât de minunați, iar colaborarea dintre ei atât de mișto. Prin ei am găsit inspirația de a lansa workshopurile de care aminteam. Sprint, pentru mine, a fost pala de vânt de care aveam nevoie în vele.


Care e cel mai fain lucru învățat la Sprint?

Fiecare curs mi s-a părut foarte bun mulțumită trainerilor. Totul a fost foarte ușor de urmărit și de înțeles. Și cu toate că a fost vorba de un program lung în care s-a lucrat intens – stăteam și câte șase ore pe zi aici – nu am simțit niciodată cum trece ziua. Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de mult. Atunci mi-am dat seama că lucrurile se pot face altfel și că cursurile sunt la un alt nivel astăzi față de cum le bănuiam eu.


Ce te-a impresionat cel mai mult la Stup?

De când am venit la Stup, am senzația că lumea mea a devenit mai mare. Am început să cunosc oameni noi, cu care deja colaborez și care privesc în aceeași direcție cu mine. Am descoperit multă inovație și idei noi. Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că am avut un mentor. Și nu orice mentor, ci unul extraordinar: de Monica Jitariuc este vorba. Monica e o forță în adevăratul sens al cuvântului. Iar cel mai frumos moment pe care l-am avut în Stup, a fost când mi-a spus: “dacă ai vreodată nevoie de ajutor, doar spune-mi. Dacă pot, fac”. E un lucru cu care rezonez și eu la fel de mult: dacă pot să ajut, sunt oricând acolo pentru a o face.


Ai recomanda(t) Stup?

Da, recomand Stup de fiecare dată când am ocazia. Oricând aud pe cineva care spune “e greu, ne chinuim să creștem”, le trimit imediat link-ul către Stup, să se înscrie acolo. E locul de unde chiar poți pleca cu o direcție, singurul care te așază pe drumul antreprenoriatului. Și după ce vii aici rămâi cu o senzație uimitoare de “e incredibil câte lucruri habar n-aveai că poți să faci”.

Dar adevărata recomandare, cred eu, se vede cel mai bine în rezultatele pe care le-a avut biroul nostru: când am plecat de la Sprint, îmi propusesem să văd o creștere de 15% în cifra de afaceri și în ea să se reflecte și schimbările pe care le-am adus în business. Iată că suntem în noiembrie (la momentul interviului) și... am depășit acel procent. Mai mult decât atât ce pot să îți spun? Că rezultatele acestea se văd fără să fi aplicat nici jumătate dintre lucrurile învățate în Stup? :)

Deci, da. Recomand și sunt recunoscătoare Stup. Fără el, poate că astăzi businessul meu nici n-ar mai fi existat.


Ce ai vrea să mai știe oamenii despre tine și afacerea ta?

Mi-aduc aminte că în prima ședință de la Sprint, fiecare dintre participanți a trebuit să se prezinte. Când a venit rândul meu, am avut de ales între a le spune varianta clasică “sunt arhitect, fac asta și asta” sau a le spune CE îmi doresc să fac și CUM vreau eu să ajut lumea. M-am dat seama că scopul principal al businessului meu este să las ceva în urmă, atât pentru copilul meu cât și pentru copiii altora. Deci, ce aș vrea ca oamenii să mai știe e că la Lime Studio gândim și concepem spații de locuit în care nu mai osândim generațiile de după noi, ci care sunt acolo să vindece, să le facă bine. Atunci când suntem bine acasă, suntem mai bine și cu ceilalți și funcționăm mai bine în comunitate.

Oh! Și pentru cei care vor să se înscrie la workshopuri, să știe că vor primi și reduceri din partea noastră la servicii. ;)

***

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

Alte articole

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Mai mult