Invită-ți prietenii

Știi pe cineva la început de drum în afaceri? Ai un prieten antreprenor? Mai mulți? Spune-le și lor despre Stup!

Te rugăm să te asiguri că persoana pe care o recomanzi este de acord să ne comunici e-mailul său și verifică dacă l-ai scris corect.

Înapoi la toate articolele
Interviu | Magda & Elena de la Whitem Signature
0%

În această serie de interviuri, te invităm să descoperi poveștile unor tineri ambițioși care, în privința antreprenoriatului, au trecut de la îndoială la încredere mai repede decât poți spune STUP. Pentru că au găsit aici o comunitate de specialiști dornici și pregătiți să le ușureze calea de la început. Și chiar mai mult decât atât. 


Câteva cuvinte despre voi și afacerea voastră.

Elena: Suntem Magda și Elena, două antreprenoare la început de drum, unite de pasiunea pentru frumos, pentru eleganță și pentru feminitate, dar și de o prietenie veche care durează de foarte mulți ani.

Magda: Împreună am creat Whitem Signature, un concept vestimentar dedicat femeii care își dorește să se pună în valoare prin stil și eleganță, cu ajutorul unei piese statement din garderoba ei: cămașa albă (de aici și denumirea de Whitem – o contracție a sintagmei “white item”). Nu vorbim însă de cămăși albe clasice, ci de un design modern, care oferă un plus de încredere, apreciere și rafinament indiferent de ocazie. Pentru a complimenta ținutele și starea de bine în care vrem să ne îmbrăcăm clientele, am creat și două game de accesorii: una de nasturi-bijuterie și una de bijuterii din perle cu accesorii din aur și argint.


Cum v-a venit ideea?

Magda: Cămașa albă este un articol vestimentar atemporal, impecabil, pe care îl iubim și care vă rămâne mult timp prezent în orice garderobă. Și noi o purtăm, zi de zi, de 20 de ani încoace, în joburile din domeniul bancar pe care le avem sau le-am avut. Pentru a rupe monotonia tiparului clasic, ne-am propus să reinterpretăm cămașa într-o cheie trending, actuală, ușor de purtat indiferent de context sau de momentul zilei, nu doar la birou, ci și la o cafea cu prietenii sau la o plimbare pe plajă. De aceea, Whitem Signature propune piese foarte versatile, care reușesc să scoată orice femeie din impas, chiar și în fața celei mai arzătoare probleme: a nu avea niciodată cu ce să te îmbraci, deși garderoba e plină. :)

 

Cât a fost investiția?

Magda: Putem spune că cea mai mare investiție a fost de timp, răbdare și cunoștințe, pentru identificarea furnizorilor de țesături de calitate și producătorilor de obiecte vestimentare. Investiția financiară continuă, dar cert e că nu vorbim despre o investiție enormă, fiind vorba de o afacere pornită exclusiv cu fonduri proprii, fără să recurgem la împrumuturi.

 

Cine realizează designul cămășilor?

Elena: Noi două. Și tot noi alegem materialele. E foarte important să testăm materialul, să îl simțim, să îl lucrăm pe un prototip și să vedem cum se comportă, astfel încât să ne asigurăm că în momentul în care o clientă va purta o cămașă, acea cămașă își va păstra calitățile în timp și va fi apreciată chiar și după mai mulți ani exact ca în ziua în care a fost cumpărată. Mai departe, apelăm la o unitate de producție din Snagov care să realizeze aceste cămăși la standardele de calitate pe care ni le dorim pentru a avea, la final, un produs așa cum ne-am dori chiar noi să purtăm.


Cum ați aflat de Stup și ce provocare v-a adus aici?

Magda: Eu m-am înscris în comunitatea Stup cu mult înainte de lansarea Whitem Signature. Îmi făcea plăcere să citesc articolele de pe site, să urmăresc evenimentele și workshop-urile pe care le organizați și devenisem foarte curioasă în legătură cu voi. În momentul în care s-a creionat conceptul afacerii, am pus mână pe telefon și am programat o întâlnire. Am venit pentru prima oară în vara anului trecut, doar cu un plan de business și cu dorința de a deveni antreprenoare. Iar ca orice antreprenor la început de drum, aveam o singură provocare: nu știam mai nimic despre ce înseamnă acest lucru. :)


La ce parteneri din Stup ați apelat?

Magda: Noi am beneficiat la maximum de serviciile partenerilor Stup, începând cu serviciile juridice – înființarea firmei prin Regnet –, serviciile oferite de Banca Transilvania – deschiderea de cont, card, online banking, procesator de plăți – și serviciile de contabilitate de la DC Conta. Am mai luat semnătura electronică de la Namirial, înregistrarea domeniului web și email hosting-ul le-am făcut prin Hosterion, apoi am mai apelat la FGo pentru soluția de facturare și la Gomag pentru magazinul online.


Ce impresie v-au făcut partenerii Stup?

Elena: Am apreciat faptul că relația cu unii parteneri s-a desfășurat extrem de rapid online: am obținut imediat ceea ce am solicitat (de la semnătura online la domeniu web etc.). Cu alții, ne-a bucurat de disponibilitatea lor de a înțelege ce ne dorim, de a ne livra soluția potrivită și de continuitatea sprijinul oferit.

Magda: De exemplu, una dintre cele mai puternice impresii pozitive ne-au făcut-o oamenii de la DC Conta, care ne-au îndrumat efectiv în tot, inclusiv cum să alegem specificul firmei și vectorul fiscal. Felul în care am relaționat ne-a dat încredere că oamenii pe care i-am întâlnit aici își doresc realmente sa ne ajute. Am simțit același lucru și cu Mihai de la Gomag, un om atent, supportive și disponibil să ne răspundă la orice mic semn de întrebare. Cu ajutorul lui am asimilat foarte repede pașii de construcție a magazinului online și ne simțim încrezătoare să îl lansăm curând.


Cum a fost experiența overall?

Magda: Eu recunosc că, în decizia de a porni Whitem Signature, a cântărit foarte mult relația cu Stup. Echipa Stup ne-a dat mult curaj ca antreprenoare la început de drum și ne-a ghidat la fiecare pas. Este o comunitate frumoasă, ba de-a dreptul minunată, care ne-a pus la dispoziție o mulțime de resurse - de la înființarea firmei până la lansarea efectivă a businessului, de la consultanță și servicii de top la costuri reduse și mult timp economisit.

Elena: Nu e doar impresia mea, ci a amândurora, că efectul pe care Stup îl generează e wow!. De când am intrat, am fost foarte impresionate de profesionalismul și atitudinea membrilor echipei, tot timpul deschiși să ne ofere răspunsuri la întrebări și suport. Și nu sunt clișee sau vorbe goale, este realitatea a ceea ce am trăit și simțit aici. De aceea, vă dorim ca, prin poveștile comune – ale Stup și ale antreprenorilor veniți la Stup – să vă mențineți puterea de a accelera încrederea în dezvoltarea de businessuri noi și frumoase, în România.

Dacă și tu ai o afacere sau idee de business la început, hai cu ea în Stup! O super comunitate de specialiști dedicată ție și afacerii tale te așteaptă aici.

 

Alte articole

Vrei sa participi la un workshop antreprenorial?

În Stup găsești tot felul de evenimente.

Mai mult